Letošní sezóna byla úspěšně ukončena. Hned zjara oslavíme deset let od první akce a poté bude následovat již tradiční Pálava a další výlety, které Vás určitě zaujmou. Něco málo o Pěšky atd. si můžete přečíst v chystaném prosincovém čísle Gay kontaktu. Děkuji všem, kteří jste se letošních akcí zúčastnili a těším se na setkání v příštím roce v jedenácté sezóně Pěšky atd. Krásné a pohodové prožití svátků vánočních a šťastný nový rok 2005 Vám přeje

Váš -lami-

17.4. Rozkvetlou PálavouPěšky atd. zahajuje svoji desátou sezónu! A jak jinak než tradičním pochodem přes rozkvetlou Pálavu... Nenechte si ujít stráně plné kvetoucích kosatců a hlaváčků a pohled na jižní Moravu z téměř ptačí perspektivy... Vydejte se s námi do kraje slunce a vína, kraje lovců mamutů a římských legií, kraje orlů a bílých skal... Silva Lunae, les Luny, Pálava...

Tradiční zahájení sezóny. Sraz v Brně u úschovny zavazadel v 8.10. Odjezd v 8.28 do Popic. Trasa: Popice - Dolní Věstonice - Dívčí hrady - Sirotčí hrádek - Mikulov. Odjezd z Mikulova v 17.10 (příj. 18.35), 18.40 (příj. 20.05). Délka cca 20 km.

15.5. Pernštejn - svratecké mostyVydejte se s námi podél Svratky (na jejíchž březích kvete rozrazil) nahoru proti proudu řeky i času... Romantická trať "Staré Tišnovky" v hlubokém svrateckém údolí, staré kryté mosty a nejzachovalejší gotický hrad na Moravě (a jeden z nejkrásnějších) - pohádkový Pernštejn se svojí bílou paní a legendami opředeným tisem v podhradí...

Přes dřevěné kryté mosty na Pernštejn. Sraz v Brně hl.n. u úschovny zavazadel v 8.35. Odjezd v 8.55 do Borače (přestup v Tišnově). Trasa: Borač - Prudká (krytý most) - Doubravník (Pernštejnská hrobka) - Černvír (krytý most) - Pernštejn. Odjezd z Nedvědice v 16.57 (příj. 17.50), 18.07 (příj. 19.20 - přestup v Tišnově). Délka cca 12 km.

Ležet u plápolajícího ohně, kolem sebe les a louku, rybník zarostlý rákosím. Ležet u plápolajícího ohně ve svěží měkké trávě a nad sebou nebe plné hvězd. Ležet u plápolajícího ohně, sledovat odlety jisker, naslouchat kvákavým hlasům žab. Ležet u plápolajícího ohně, dýchat provoněný vzduch a nemyslet na nic. Ležet u plápolajícího ohně, když začíná noc. Tu všechno kolem, stromy, louka, hvězdy mají podivnou moc. Tajemnou moc mládí...

Víkendové putování Železnými horami se spaním pod širákem. Sraz v sobotu 19.6. v Brně hl.n. u úschovny zavazadel v 6.00, odjezd v 6.25 do Čáslavi. Sraz v Čáslavi v 9.00 u vlaku směr Třemošnice. Odjezd do Žlebů v 9.20. Program: Žleby (zámek, obora s chovem bílých jelenů), přesun do Třemošnice, Lovětínskou roklí na zříceninu Lichnice, po hlavním hřebeni Železných hor na Seč (přehrada), Libice nad Doubravou, Doubravské údolí, Bílek. Pravděpodobný odjezd z Bílku v neděli v 15.12 do Havl.Brodu (příj. 15.46), příjezd do brna v 17.35. Z Bílku je také možné jet přímým vlakem do Pardubic, či s přestupem směr Polička a Svitavy. Spacák s sebou.

Stará pověst vypráví, že tomu, kdo uvidí bílého jelena, se splní každé přání...

Návštěva nejznámějšího westernového městečka v ČR - Šiklova Mlýnu, kde bude probíhat soutěž v rýžování zlata.

Sraz v Brně hl.n. u úschovny zavazadel v 8.00. Odjezd v 8.20 do Bystřice nad Pernštejnem. Trasa: Bystřice - Zvole (Santiniho kostel) - Šiklův Mlýn - Dolní Rožínka - Rožná. Odjezd z Rožné v 16.45 (příj. 17.50), 17.49 (příj. 19.20 - přestup v Tišnově), 19.50 (příj. 21.11 - přestup v Tišnově). Předpokládaná cena vstupu do areálu - cca 100 Kč. Délka trasy cca 16 km.

Toulání podzimní přírodou Lednicko-valtického areálu.

Sraz v Brně hl.n. u úschovny zavazadel v 8.10, odjezd v 8.28 přes Břeclav do Valtic. Trasa: Rendezvous – Svatý Hubert – Tři Grácie – Lednice (zámek, park, minaret, skleník). Odjezd v 16.25 busem do Podivína a dále v 16.53 vlakem do Brna (příj. 17.52), nebo v 16.58 vlakem (historickým motorovým vozem M 131.1) do Břeclavi a poté v 18.42 do Brna (příj. 19.52). Délka cca 12 km.

Přes Hády a Hornek k Pekárně.

Sraz v Brně hl.n. u úschovny zavazadel v 10.00. Odjezd tramvají (šalinou) č. 8 do Líšně. Trasa: Hády (rozhled) – Hornek – jeskyně Pekárna – Hostěnické propadání – Mokerská myslivna – Mariánské údolí. Odjezd MHD do centra v odpoledních hodinách. Délka cca 12 km.